ZGODBA

Lan Hostnik

Špela Dobrovoljc

Žiga Dobrovoljc

Vse se je začelo s projektom na faksu, kjer sva sodelovala z bratom. On je narisal skice, jaz pa sem jih vključila v svoje dizajne. Nastali so uporabni in drugačni kosi, zato sva se odločila, da zgodbo nadaljujeva. Ker sem plesalka mi je pri oblačilih na prvem mestu udobje in praktičnost, zato pogosto nosim moška oblačila. To se odraža v mojih dizajnih, ki so oversized in predvsem iz bombaža.

 

Vsi kosi so narejeni iz materiala proizvedenega v Sloveniji z OKO-TEX certifikatom, kar pomeni da je blago brez rakotvornih barvil, pesticidov in barvil, ki sprožajo alergije. Vse izdelke šivam sama, zato ne gre za zlorabo oseb. Vse je oblikovano in izdelano v Sloveniji. Potiski so narejeni v ročni sitotisk tehniki, ki velja za eno najbolj obstojnih tiskov na tekstil. 

 

Gre za družinsko podjetje Atelje Dobrovoljc, pri katerem je GOODWILL znamka zase. Samo ime izhaja iz našega priimka. Podjetje stremi k lokalni izdelavi, uporabi naravnih materialov, udobju in pozitivni energiji. 

 

Zgodbo trenutno ustvarjamo jaz, brat in zaročenec Lan. Vsak prispeva del sebe in skupaj si prizadevamo, da ne sledimo standardom, ki so postavljeni na spletu in v glavah množic. Želimo si, da vsak raziskuje sebe in nosi samo izdelke, ki so všeč NJEMU in v katerih se SAM počuti dobro.

© 2020 by GOODWILL